Litt om navnelapper

Litt om navnelapper

Hvordan skal vi lære ungdommene våre å ta vare på tingene sine?

Ungdommer eier mye forskjellig. Alt fra dyre elektroniske dingser til merkeklær. Samlet sett er det snakk om mange tusen kroner, som ikke sjelden også ligger på gulvet eller i en skittentøyskurv. De fleste foreldre, inkludert meg, irriterer seg grønn over rotet som barna etterlater seg, men enda verre er det når tingene forsvinner fra huset.

Gjenglemte klær og gjenstander er et stort problem, og det hoper seg opp med gjenstander på hitte-gods steder. Hvorfor blir ikke tingene hentet? Veldig ofte handler det om at man ikke vet hvem som eier tingene. Ingen tørr å ta noe som kanskje ikke tilhører dem. Hva om man tar feil og buksen faktisk tilhører en annen?

Merking av ting gjør det enklere

Det er lett å bli irritert når ungdommen kommer hjem uten den nye genseren. Jeg må innrømme at jeg har lett i skap, hyller, i idrettshallen og på fotballbanen etter ungenes klær. Irritasjonen vokser og det er lett å skylde på ungdommen.

Gutten min har alltid vært fokusert på merkeklær og en gang hadde jeg kjøpt en ny, relativt dyr jakke. Gutten min veldig aktiv på fritiden, så det gikk ikke lang tid før han kom hjem uten jakken. Eller rettere sagt, han kom og spurte om jeg hadde sett jakken. Han hadde ikke sett den på noen dager og dermed var det vanskelig å vite hvor den hadde blitt lagt igjen.

Jeg brukte forholdvis lang tid på å sjekke alle de vanlige stedene, uten hell. Heldigvis var det en våken mor om oppdaget jakken innimellom alle de andre jakkene i gangen. Hun spurte sin sønn som husket at min sønn hadde vært på besøk. Dermed kom jakken til rette.

Dette var en liten vekker for meg. Jeg må innrømme at jeg stoppet å fokusere på merking av klær etter at barna begynte på skolen. Etter denne episoden, bestemte jeg meg for å bli mer fokusert på merking også av klærne til de eldre barna. Jeg har til og med sett nytten i å merke noen av mine egne klær og ting. Det er kjedelig hvis noen ved en feil tar med seg min jakke, sko eller annet når jeg er ute og holder på med forskjellige aktiviteter.

Diskre merking

Det finnes heldigvis mange forskjellige typer navnelapper. De yngre barna liker at lappene er store og synlige fordi det er lettere å kjenne igjen navnet. Litt eldre barn tenker gjerne motsatt. De vil ha det diskre. Begge deler er mulig, alt du trenger å gjøre er å velge den rette leverandøren. Her er noen av mine favoritter:

HuSkd har mange forskjellige design på sine lapper, og enda bedre: de har egne lapper for bruk i sko. Dette er veldig praktisk ettersom sko ofte blir borte og det er vanskelig å få vanlige lapper til å sitte i dem.

Sabo har mer enn bare merkelapper og her kan man finne litt mer kreative og voksen design. Dette passer spesielt bra til eldre barn.

Ikast etikett er også en bedrift som lager mer voksne merkelapper. De har også egne lapper for merking av klær du har laget, strikket eller sydd. Mulighetene er med andre ord mange.

StuffLabels er et spennende alternativ fordi nettsiden er så enkel å bruke og gir deg flere valgmuligheter.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *