Hvorfor man bør ha en baby shower

Hvorfor man bør ha en baby shower

Hvorfor man bør (eller ikke bør) ha en baby shower

Baby shower har tatt Norge med storm. For deg som likevel ikke har hørt om konseptet kommer en kjapp forklaring. I bunn og grunn handler baby shower om å skjemme bort den kommende mammaen med gaver. Man arrangerer også diverse leker som å gjette på babyens kjønn, vekt, fødselsdato etc. Normalt arrangerer man bare festen første gang en kvinne skal bli mor. Gavene består for det meste av ting man trenger til babyen den første tiden. Det vanligste er å feire mot slutten av graviditeten, men det kan være like hyggelig å arrangere en sammenkomst etter babyen er født. Dersom alle gjestene tar med noe spiselig fjernes noe av presset fra den nybakte moren i visittiden.

Stadig flere mødre forventer at det skal arrangeres en baby shower for dem og vil bli skuffet dersom venninnene ikke arrangerer festen for dem. Det kan derfor være hensiktsmessig å bringe temaet på banen uavhengig av om man går for feiring eller ikke for å sørge for at den vordende moren ikke blir skuffet over vennene sine. Det er også viktig at man arrangerer for alle venninnene i gjengen dersom man først innfører tradisjonen.

Fordeler ved å arrangere en baby shower:

  • Det er hyggelig å bli satt pris på, alle i gjengen viser at de gleder seg med den kommende moren
  • Det kan være til god hjelp for familien å få gaver til den første tiden med barnet
  • Morsomme leker
  • En flott anledning for venner og familie til å møtes i en uhøytidelig setting
  • Er du kreativ kan du gjøre mye gøy med dekor og gaver
  • Alle gjestene kan gå sammen om å kjøpe gave hvis man vet at mor ønsker seg noe som i utgangspunktet koster mye

Hvorfor du ikke bør arrangere baby shower:

  • Det er uendelig trist om man skulle bryte tradisjonen og glemme å feire en venninne
  • Det kan fort bli veldig dyrt
  • Ballonger og engangsservise er pent, men ikke spesielt miljøvennlig
  • Fokuset ligger på materialisme (gaver)

Å feire den kommende moren med en baby shower kan være veldig hyggelig og virke sammensveisende for venninnegjengen. Det er stort å bli mamma for første gang og det er viktig å føle at venninnene støtter en og gleder seg med en. Dersom dere bestemmer dere for å arrangere en baby shower finner dere mange gode tips i våre andre poster om temaet.

Hvordan arrangere en baby shower

Har du arrangert en baby shower for en venninne eller opplevd at vennene arrangerte for deg? Eller har du blitt skuffet over at det ikke ble noen fest? Legg igjen en kommentar og del dine opplevelser med oss.

admin

One thought on “Hvorfor man bør ha en baby shower

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *