Hvordan arrangere en baby shower

Hvordan arrangere en baby shower

En baby shower er en feiring av den kommende babyen og foreldrene som blir foreldre for første gang. Det er ikke vanlig å arrangere baby shower for barn nummer to eller tre. Ordet shower viser til at man overøser babyen med gaver. Skal du arrangere en baby shower for din bestevenninne finner du alle tips du trenger her. Hvis du ikke har bestemt deg for om du i hele tatt skal arrangere en baby shower, kan du se vår artikkel om temaet her: Hvorfor man bør ha en baby shower

Gjesteliste
Å vite hvem man skal invitere er ikke alltid lett. Det vanligste er å invitere de nærmeste vennene til den vordende moren, samt nærmeste familie. Det er lettest å ta en avgjørelse i samarbeid med moren. Dersom baby showeren er ment som en overraskelse for henne bør du samarbeide med den kommende faren i stedet.

Kostnader
Du bør sette opp et budsjett så tidlig som mulig og avgjøre hvordan kostnadene skal fordeles. Skal du betale alt selv? Skal kostnadene deles jevnt mellom alle gjestene? Hva med gaver? Tar alle med seg en gave hver, eller ønsker moren seg noe dyrt som det er hensiktsmessig at alle er med på? Du kan også spare både penger og miljø på å ikke kjøpe inn mengder av ballonger og engangsservise. Å spise fra vanlig servise er jo også mye hyggeligere, og med flere gjester til å bidra er det ikke noen stor jobb å sette inn i oppvaskmaskinen.

Mat
Når det kommer til mat kan du velge catering (se kostnader), lage all mat og kaker selv, eller alle gjestene kan ta med litt hver. I Norge var det tidligere tradisjon for at venner og familie fylte opp familiens spiskammers etter fødselen slik at familien kunne konsentrere seg om babyen foran matlaging. Hvis alle har med mat som kan fryses ned kan restene spares til barseltiden. Vær også obs på at det finnes ulike matvarer den gravide ikke kan spise. Kanskje bør disse unngås i sin helhet.

Bord, stoler og pynt
At alt matcher tar seg selvsagt best ut på bildene til Instagram og Facebook, men det kan være vel så sjarmerende om gjestene bidrar med egne bord og stoler dersom det ikke er nok der festen arrangeres. Det samme gjelder pynten; alle gjestene kan ta med litt hver, eller du kan kjøpe inn en mengde engangspynt som kastes samme dag.

Leker
Baby shower er en uhøytidelig fest og det er alltid gøy å arrangere noen leker på festen. Disse kan for eksempel være:

  • Hva smaker dette – gjestene smaker på ulike former for babymat og prøver å finne ut hva de kan være. Gjør det til en konkurranse og se hvem som klarer flest riktige!
  • Tipp barnets kjønn, lengde og vekt – alle gjestene skriver på en lapp hvilket kjønn de tror babyen er (dersom dette ikke allerede er kjent) og hvor stor hen er når hen kommer til verden. Kanskje kan en flaske sjampagne eller en fruktkurv være en fin premie til den som kommer nærmest?
  • Hva er i bleien – smelt ulike typer sjokolade og legg det i en bleie. Gjestene skal gjette hvilken type sjokolade som er brukt.

Har du arrangert en baby shower for en venninne eller opplevd at vennene arrangerte for deg? Var det noe som ikke gikk helt som planlagt, eller noe du satte ekstra stor pris på? Legg igjen en kommentar og del dine opplevelser med oss.

 

admin

One thought on “Hvordan arrangere en baby shower

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *