Hvilken bæresele bør du kjøpe?

Hvilken bæresele bør du kjøpe?

Det er mange fordeler ved å ha en bæresele. Blant mine favoritter er muligheten til å kunne gjøre husarbeid eller gå tur mens babyen får nærheten hun trenger. Å være så tett på hverandre kan gjøre at man føler seg overopphetet, spesielt hvis man er varm av seg, slik som meg. Det er derfor viktig å ta hensyn til ventilasjon hvis dette også er et problem for deg.

Bæresjal
Vi har hatt flere typer bæretøy, blant annet bæresjal. De er ikke så vanskelige å bruke som man skulle tro, men for meg ble det for varmt å ha babyen så tett inntil og mannen min ville ikke bruke det.

Mei Tai
Mei Taien vi hadde var hjemmesydd. Bærekomforten var svært god og vi kunne bruke den til ca. 4 års alder.

Bæresele
Skulle jeg fått en baby til ville jeg sannsynligvis gått for en bæresele. De som fantes da vi fikk barn var ikke konstruert ergonomisk riktig for meg og babyen og var dessuten veldig dyre. Resten av innlegget vil derfor omhandle tre populære bæreseler på markedet

Ergobaby
   +
Ergobaby er konstruert ergonomisk. God å bære. Den er slitesterk og har mange fiffige tilbehør. Den passer fra nyfødt og helt opp til 20 kg (ca. 4-5 år). Du kan bære baby både på magen, på ryggen og på hoften. Den kan vaskes i maskin og er laget med økologisk materiale.

     Prisen er ganske høy (ca. 1.200 kr.)
Tips: På Finn.no får du kjøpt Ergobaby til ca. 500 kr. Bra for miljøet og bra for lommeboka!

Babybjørn
+
Ergonomisk. God å bære. Du kan bære baby både på magen, på ryggen og på hoften. Den kan vaskes i maskin og er laget med økologisk materiale.

  – Den passer kun opp til 15 kg (ca. 2-3 år). Prisen er høy, toppmodellen koster ca. 1599 kr.
Tips: På Finn.no får du kjøpt Babybjørn mye rimeligere, men vær obs på alder og type da disse ikke var bra for babyens hofter tidligere.

Chicco
+
Lav pris, ca. 399 kr. Ergonomisk

  –  Passer kun opp til 9 kg (ca. 9 mnd.)

Jeg hadde ikke vært i tvil om å kjøpe Ergobaby dersom jeg skulle valgt bæresele i dag. Det avgjørende er at man kan bære barnet lenge. Det er ikke veldig ofte man bærer en unge på 3-4 år, men vi hadde veldig nytte av å kunne bære på lengre byturer uten vogn, for eksempel på ferie. Det er også veldig positivt at den er laget med økologisk materiale. Det eneste negative jeg kan finne er prisen, men ettersom de er slitesterke finner du fint brukte på Finn.no. Dette vil være et mye bedre kjøp enn å kjøpe en ny Chicco som tross alt bare varer i 9 måneder.

Skulle du ha spørsmål eller tips du vil dele med andre foreldre setter vi stor pris på om du legger igjen en kommentar til oss. Lykke til med bæringen 😊

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *