Halloween moro med barna

Halloween moro med barna

Årets kanskje mest fantasifull kveld er snart her. Halloween er dagen hvor fantasien kan fritt spillerom og både barn og voksne kan kle seg ut. Barn i fargerike kostymer dukker gjerne opp på døren; knask eller knep. Små godteposer, appelsiner og annet legges i barnas kurver eller poser. Huset er pyntet til fest, med skumle figurer og fargerikt løv.

Mange fine kostymer å velge mellom

Halloween er blitt svært populært de siste årene, noe om gjør at utvalget er i butikkene er godt. Det er flere størrelser å velge mellom. De aller minste kan ha en liten body, så de ser ut som et lite jordbær eller en liten Ole Brumm.

Litt større barn kan prøve seg som pirater, riddere, prinsesser og feer. Kostymene er fargerike og det er mange forskjellige modeller å velge mellom. Derfor anbefaler vi at du tar med deg barnet og lar barnet selv få velge. Prismessig er det ikke så store forskjeller mellom modellene.

Når barna har blitt enda større, er de gjerne svært interessert i å ha et ord med i laget når kostymene skal velges. Nå er gjerne også kostymene blitt mer skumle, noe som kan være viktig å huske på hvis du har barn i forskjellige aldersgrupper. De eldste må ikke få lov å skremme de yngre.

Lage selv?

På nettet finnes det mange forskjellige oppskrifter på hvordan du selv kan lage kostymer og pynt til Halloween. Har du god tid og er kreativ eller flink til å følge en oppskrift, kan dette absolutt være en  mulighet.

Det er midlertidig viktig å holde øye med kostnadene. Ofte må du kjøpe inn forskjellig utstyr, noe om fort gjør at total prisen skyter i været. Mange glemmer dette faktumet og ender opp med å bruke alt for mye på kostymer og annet.

Samtidig er det veldig morsom å personalisere kostymer, gjør dem litt ekstra spesielle. Bruk gjerne et kjøpt kostyme som et utgangspunkt og dekorer det på din måte.

Dekorere hjemmet og skape Halloween stemning

Halloween er i bunn og grunn en amerikansk tradisjon, slik vi kjenner den nå. Det er gresskar lykter, lilla og grønne dekorasjoner, spøkelser, sølvfargete dekorasjoner og mye annet. Dekorasjonene skal ikke nødvendigvis skape en skummel og skremmende opplevelse. Det kommer helt ann på hvordan man velger å bruke dekorasjonene.

Har du barn, kan det være lurt å gå for kos og hygge. Bruk dekorasjoner fra steder som Lagerhaus for å få inn fargene og særpreget som hører Halloween til. Vi anbefaler at du fokuserer på høst og høstfarger og kombinerer dette med Halloween elementer. Da får du dekorasjon som du kan bruke også etter Halloween.

Det man må ha er gresskar, men her er det mange valgmuligheter. Gresskarene kan være lyskubber, lysholdere, pynteskåler og mye mer. Ta med deg barna ut i skogen eller gå langs veien. Plukk litt blader, kongler og annet om dere synes er flott. Dette kan dere bruke som dekorasjoner enten oppi skålene, ha på bordet eller andre steder. Pressede blader i mange farger blir nydelig på et festpyntet bord.

La barna pynte rommene sine

Halloween er først og fremst en festtid for barna. Barn liker gjerne å spille voksne et lite pek, føle seg litt mer voksen ved å ha det skummelt på rommet eller kanskje du har et barn som bare elsker forandring.

Vårt råd er å la barna få fritt spillerom på eget rom.  La dem få dekorere med løv og ting fra naturen. Falskt spindelvev kan kjøpes i forskjellige butikker, sammen med figurer som edderkopper, mus, flaggermus og andre skumle dyr. Disse kan henges opp på veggen og på vinduene. La barnet eller barna virkelig få slå seg løs på eget rom. Det er ikke lenge dekorasjonene skal henge oppe, og mange barn synes dette er ekstra stas.

Til slutt…

Halloween er en god høytid for å feire høsten og høstens farger, samt at ungene kan ha det moro. Dette behøver ikke å bli så veldig dyrt. Pyntegjenstander kan brukes flere ganger, så det kan lønne seg å legge litt penger i hver enkelt gjenstand om du kan. Løv, kongler og annet kan brukes for å gi bordet eller rommet en ekstra piff.

Vi anbefaler at barna får være med og at dette blir en familiefeiring. La dette være en unnskyldning for å skape familiehygge og la mobiler og andre elektriske dingser ligge i fred en stund.

admin

One thought on “Halloween moro med barna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *